Kilimanjaro

Ett berg fyllt med känslor.

Jag har länge velat bestiga Kilimanjaro. Och nu var det dags. Det här magiska berget har så mycket att erbjuda.

Det triggar känslor som inget annat berg jag bestigit, det är fyllt av utmaningar, vackra vyer och en mängd glädjefyllda ögonblick.  

Ja, allt du kan tänka dig.

jag både älskar och hatar dig

Att vandra upp för det här berget var inte det lättaste. De första stegen på cirka 2000 meter med en hastighet i snigelfart är extremt utmanande.

Dels för att du VILL pinna på i en snabbare hastighet och dels för att du inte ännu har förstått att din kropp börjar bli påverkad av höjden.


Jag grät. Jag var glad. Jag hade huvudvärk och magproblem som hette duga. Men efter varje solstråle på morgonen så fick jag ny energi och kunde ta nya tag.

En tanke som gav mig ny kraft varje dag var: Nu tar jag ett steg i taget. Ett steg närmare mitt mål. Till sist kom jag också dit, till toppen.


Resan gav mig inte bara förståelse kring hur viktigt det är att ta ett steg i taget och att sätta upp mål för för mig själv. Det gav också en förståelse för olika kultur, vikten av samarbete och hur du ska hantera en situation när allt känns omöjligt. Stanna upp, andas, ge dig själv en mental kick och sen nästa steg.


Kilimanjaro… jag både älskar och hatar dig.

Men du gav mig lärdom. Att leva fullt ut.